Bilgi İste

3DEXPERIENCE platformunda Elektrikli Araç Tasarımı

Ana Sayfa BLOG 3DEXPERIENCE platformunda Elektrikli Araç Tasarımı
...
3DEXPERIENCE platformunda Elektrikli Araç Tasarımı
3DEXPERIENCE platformunda Elektrikli Araç Tasarımı

3DEXPERIENCE Platformunda Bulunan Entegre Modelleme ve Simülasyon ile Elektrikli Tahrik Tasarımı Artık Daha Hızlı ve Kolay

Elektrikli araçlar ve elektrikli tahrik tasarımı bugünlerde çok revaçta, ancak sürücüleri satın almaya neyin yönelttiğini hiç merak ettiniz mi? İnsanların geleneksel bir benzinli araba yerine elektrikli araba almasının en önemli üç nedeni:

--Benzinli arabaya kıyasla sıfır emisyon kirliliği,

--Daha düşük bakım maliyetleri

--Elektriğin benzinden daha ucuz olması,

Bu nedenler elektrikli araçlara olan ilginin artmasına neden oluyor. Bazı araştırmalara göre, 2020'nin ilk altı ayında dünya genelinde 2019'a kıyasla hibrit terimi için yapılan aramalarda %18'lik bir artış ve elektrikli araç aramalarında %20'lik bir artış oldu. 2019'da küresel otomobil satışlarının yüzdesi, 2018'deki %1.9'luk paya göre %40'lık bir artış gördü. General Motors ve EVgo gibi şirketler, yaygınlaşmayı hızlandırmak amacıyla önümüzdeki beş yıl içinde 2.700 den fazla yeni hızlı şarj istasyonu eklemeyi planladıklarını duyurdular.

Elektrikli araçlar, içten yanmalı motor yerine elektrik motoruna sahiptir. Elektrikli araçların en önemli bileşenleri, bir elektrik motoru, pil takımı, güç modülatörü ve yük gereksinimlerine göre otomobilin torkunu ve hızını kontrol eden kontrol sisteminden oluşan bir elektrikli tahriktir.

Elektrik motoru üreten şirketler arasındaki rekabet fazladır. Piyasaya yeni Elektrikli araçlar sunmak için kısa sürede optimum bir tasarım süreci yakalamaya çalışıyorlar. Bunun için, Elektrikli tahrik için genel tasarım çevrim süresini azaltmak çok önemlidir ve bu süre Elektrikli Tahrik Tasarım Mühendislerinin bugün karşılaştığı en büyük zorluklardan biridir.

3DEXPERIENCE Platformundaki RFLE çerçevesini kullanarak, bir elektrikli araç tasarlamayı sistematik olarak baştan sona bu şekilde yapabiliriz.

RFLE, 4 sütun içeren Model Tabanlı Sistem Mühendisliği için bir çerçevedir;

R – Gereksinim Mühendisliği; gereksinimleri toplamak, ortaya çıkarmak ve yönetmek

F – Fonksiyonel Mimari; sistem hizmetlerini ve arayüzleri tanımlamak

L – Mantıksal Mimari; modele göre sistemi kurmak

E – Tasarım/Mühendislik; model tabanlı tasarım oluşturmak

-3DEXPERIENCE Platformu dizayn,performans gereksinim sonuçlarına baştan sona çözüm sağlar.

-3DEXPERIENCE ‘daki Entegre modelleme ve Simülasyon araçlarıyla Elektrikli Tahrik tasarım yeniden çalışma döngülerini %80 oranında azaltmamıza yardımcı olur bu da geliştirme maliyetini %30'dan fazla azaltır.

-Pazara sunma süresi > %20 azalır.

-Fiziksel prototip sayısı %50 azaltılır.

-Ürünlerin üstün kalitesini garanti eder ve garanti maliyetlerini düşürür.

Sizde bu deneyimi yaşamak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen İletişime Geç

Bilgi İste